Kett Hydro Foundation en Blush

Kett Hydro Foundation en Blush

Jullie weten het waarschijnlijk al: de meeste foundations zijn op oliebasis OF op waterbasis. Kett Hydro was voor mij een nieuw soort foundation dat bestaat eigenlijk gewoon uit water met glycerine en mineralen. Goed of slecht? In het algemeen is het uitstekend, want:

  • hij is geschikt voor vette huid
  • voor in de zomer
  • hij verstopt poriën niet
  • glijdt niet van het gezicht af na twee uur
  • ziet er super-natuurlijk uit

img_7024

Is dat allemaal allemaal zo rooskleurig dan? Natuurlijk niet. Het is juist vanwege de waterbasis en gebrek aan siliconen dat deze foundation vrij lage “compliance” biedt. Tijdens aanbrengen smeert hij niet soepel uit en droogt snel op. Niet voor niets is de belangrijkste methode van het aanbrengen van Hydro Kett producten een airbrush apparaat . En die heb ik niet.

KETT HYDRO FOUNDATION — O3
PURIFIED WATER, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, TRIETHANOLAMINE, CELLULOSE GUM, SILICA, METHYLISTHAZOLINONE, DECYLENE GLYCOL.

MAY CONTAIN (+/-) TITANIUM DIOXIDE, IRON OXIDES, ULTRAMARINE BLUE, CHROMIUM GREEN OXIDE, D&C RED #6 BARIUM LAKE, D&C RED #7 CALCIUM LAKE, FD&C YELLOW #5

De fabrikant benadrukt het veelzeidige gebruik van Hydro Foundation. Zo kun je hem bijvoorbeeld toevoegen aan een dagcrème – zo krijg je een getinte moisturizer. Aanbrengen met een duofibre kwast vond ik niet zo leuk: hij droogt uit met strepen. Met een spons, zou je vragen? Beter, maar ook matig. Ik smeer hem graag met vingers. De dekking gaat van licht tot medium.

kett-hydro-800

Op de foto heb Kett Hydro Foundation #O3 (olive 3) op schoon gezicht en daar boven op ook de soortdergelijke blush Kett Hydro Rouge in de kleur #Unity. De blush gaat als een soort tint op wangen, ogen en lippen, en je moet snel werken. Of je kunt hem mengen met olie of creme, zo wordt de kleur wat rustiger en hij smeert handiger. De huid ziet er natuurlijk, stralend en gezond uit zonder smink-effect en blijft zo voor een lange tijd. Een van mijn lezeressen had vettige huid met rosacea en vond deze foundation heel goed. Zelfs bij mijn gemengte huid is poeder niet nodig. De enige reden dat ik een poeder zou pakken is voor meer glans of SPF.

KETT HYDRO BLUSH — UNITY
PURIFIED WATER, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, TRIETHANOLAMINE, CELLULOSE GUM, SILICA, METHYLISTHAZOLINONE, DECYLENE GLYCOL.

MAY CONTAIN (+/-): TITANIUM DIOXIDE, IRON OXIDES, ULTRAMARINE BLUE, CHROMIUM GREEN OXIDE, D&C RED #6 BARIUM LAKE, D&C RED #7 CALCIUM LAKE, FD&C YELLOW #5, MICA

Dit zijn dus professionele producten bedoeld voornamelijk voor airbrush en zijn niet te verkrijgen in Nederland. Fragrance Free • Paraben Free • Silicone Free • Oil Free


Fotografie: Katja de Bruijn, studio Iconogenic

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *